V centre Prešova otvorili 13. ročník Trojičného jarmoku

07.06.2012 Prešov

Prešov 7. júna (TASR) – Vystúpením Detského folklórneho súboru Šarišanček dnes popoludní v centre Prešova slávnostne otvorili 13. ročník Trojičného jarmoku. Jeho program vyvrcholí v nedeľu (10. 6.) celoslovenskými oslavami Dňa Rusínov.

V centre mesta a na Floriánovej ulici sa nachádzajú desiatky stánkov, kde trhovníci ponúkajú svoj tovar. Mesto tento rok uprednostnilo predovšetkým remeselníkov, ktorí tam okrem predaja produktov predvádzajú aj ich výrobu.

"Tento rok sa nám podarilo rozšíriť plochu o ďalšiu ulicu. Chceme, aby boli prezentované ľudové tradície, preto kladieme dôraz na remeslá a folklór. Ten si môžu návštevníci vychutnať počas vystúpení našich domácich súborov," povedal pre TASR riaditeľ Parku kultúry a oddychu Emil Chlapeček.

V programe sa dnes predstavia SDS Srdiečko a folklórne súbory Karpaťanin, Starišan a Šarišan. V sobotu bude popoludnie vyhradené pre hudobné skupiny známe z druhej polovice minulého storočia. Na pódiu v pešej zóne vystúpia Tatrín, Pamätníci, Prešovský dixieland. Večer bude patriť bojovníkom zo skupín historického šermu Cohors, Sarus a tanečným formáciám Fatima a Witches.
 
 
 

Vyberte región